Baklava

Baklava

Baklava

Baklava

Baklava Nasıl Yapılır?


Hamuru için;


* 5 su bardağı un

* yarım çay bardağından az sıvı yağ

* 1 adet yumurta

* 1 su bardağı yoğurt

* 1 paket kabartma tozu

* 1 yemek kaşığı sirke

* yarım çay kaşığı tuz

* 1 su bardağı ılık süt


iç harcı için;


* Ceviz

* veya tercihe göre fıstık


Üstü için;


* 300g tereyağı


Şerbeti için;


* 4 su bardağı şeker

* 5 su bardağı su

* 1 yemek kaşığı limon suyu


Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyun. 15 dk kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5 dk daha kaynatın ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Süt hariç diğer malzemeler yoğurtma kabına alınır.

Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Gerekirse çok az süt ya da tam tersi un eklenebilir.

Hamur 15dk boyunca yoğrularak şekillendirme aşamasına geçilir.

Hamur 30 bölmeye ayrılır.

Bölmelerin üzerine nemli bir bez örtülerek şekil verme aşamasına geçirilir.

Nişasta ve un karışımı ile bezeler açılır. Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız.

Temiz bir örtü üzerine örterek 5dk kadar açmış olduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.

Bizim kullandığımız tepsi 20 cm yarı çapında idi.

Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine üç kat yufka serilir ve ceviz veya fıstık serpilir.

Bu aşamadan sonra bir kat ceviz veya fıstık bir kat yufka olacak şekilde kat kat baklava döşenir.

En üst kata arasına ceviz veya fıstık serpilmeden iki kat yufka serilir.

Sonrasında dilediğiniz şekilde tatlı dilimlenir.

Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün ve 180 C derece fırında pişirin.

Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün.

Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Ürün Resimleri

Ürünler