Şöbiyet

Şöbiyet

Şöbiyet

Şöbiyet

Şöbiyet Tatlısı İçin Kullanılacak Olan Malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • Yarım su bardağı İri kırılmış ceviz
  • 200 gr eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • veya tercihe göre direkt kaymak da kullanabilirsiniz.

Şerbeti İçin gerekli olan malzemeler 

  • İki buçuk su bardağı su
  • bir buçuk, iki su bardağı arası şeker

Şöbiyet Tatlısı Yapılışı İç harcı için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak ylaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

  1. 20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin.
  2. Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve iç harcından koyup muska şeklinde kapatın.
  3. Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin.
  4. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dakika kaynatın.
  6. Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
  7. Pişen şöbiyetlerin 1-2 dakika ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün.
  8. 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.


Ürün Resimleri

Ürünler